Over ons

Voor wie is Leren voor het examen?

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen. Maar ook leraren, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen.

Waarom lerenvoorhetexamen.nl?

Door corona en de (tijdelijke) schoolsluiting loopt het examenjaar anders dan andere jaren. Minder en vooral veel online lessen. Dat werkt niet voor iedereen even goed om bij te blijven met de lesstof. Om te zorgen dat alle leerlingen straks klaar zijn voor het examen, is er lerenvoorhetexamen.nl. Het materiaal oplerenvoorhetexamen.nl is naast de lessen op school te gebruiken. Met deze toegevoegde info vinden leerlingen ondersteuning om zich extra voor te bereiden.

Met wie werken wij samen?

Leren voor het examen is een initiatief van Kennisnet. Het doel van Leren voor het examen is het toegankelijk maken van eindexamenhulp voor alle eindexamenleerlingen in Nederland.  Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, werkt Kennisnet samen met verschillende partners. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap steunt en financiert dit initiatief. Het LAKS adviseert over de inhoud en hoe de website eruit moet zien. Cito helpt als expert met onder andere het examenkompas en heeft voor alle examens van 2015 tot en met 2019 gezorgd om mee te oefenen. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. Kennisnet en Wikiwijs zorgen voor de website, de teksten en het projectmanagement.