Over ons

Voor wie is Leren voor het examen?

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen. Maar ook docenten, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen. Het materiaal op lerenvoorhetexamen.nl is goed in combinatie met de lessen op school te gebruiken. Met deze toegevoegde informatie vind je als leerling ondersteuning om je extra voor te bereiden. 

Waarom lerenvoorhetexamen.nl?

De beste voorbereiding op het examen doe je als leerling en docent natuurlijk samen op school. Helaas is dit niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend of voldoende. Lerenvoorhetexamen.nl is er daarom voor iedere leerling die zich, naast de lessen op school, goed wil voorbereiden op het examen. Daarnaast biedt de website een uitkomst voor onder meer zieke leerlingen, thuiszitters, leerlingen (zoals topsporters) die veel van huis zijn en leerlingen die tijdens een corona-opleving (scenario ‘code rood’) thuis onderwijs krijgen.  

Met wie werken wij samen?

Leren voor het examen was een initiatief van Kennisnet om tijdens de pandemie iedere leerling en docent ook op afstand te ondersteunen bij de voorbereiding op het examen. Het doel van Leren voor het examen is het toegankelijk maken van eindexamenhulp voor alle eindexamenleerlingen in Nederland – ook na de pandemie zetten we dit initiatief wegens succes voort.  Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, werkt Kennisnet samen met verschillende partners. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap steunt en financiert dit initiatief. Het LAKS adviseert over de inhoud en vormgeving. Cito helpt als expert met onder andere het examenkompas en leverde alle examens van 2015 tot en met 2019 om mee te oefenen. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. Kennisnet zorgt voor de website, de teksten en het projectmanagement, en Wikiwijs biedt een platform voor oefenmateriaal.