Over Leren voor het examen

Over Leren voor het examen

Op lerenvoorhetexamen.nl vinden leerlingen informatie die zij kunnen gebruiken om zich goed voor te bereiden op het centraal eindexamen.

Voor wie is deze website?

Lerenvoorhetexamen.nl is vooral gemaakt voor eindexamenleerlingen. Maar ook leraren, bijlesdocenten, ouders en opvoeders kunnen het materiaal gebruiken om een eindexamenleerling te helpen bij de voorbereiding op het examen.

Waarom lerenvoorhetexamen.nl?

Door corona en de (tijdelijke) schoolsluiting loopt het examenjaar anders dan andere jaren. Minder en vooral veel online lessen. Dat werkt niet voor iedereen even goed om bij te blijven met de lesstof. Om te zorgen dat alle leerlingen straks klaar zijn voor het examen, is er lerenvoorhetexamen.nl. Het materiaal op lerenvoorhetexamen.nl is naast de lessen op school te gebruiken. Met deze toegevoegde info vinden leerlingen ondersteuning om zich extra voor te bereiden. 

Wat vind je op lerenvoorhetexamen.nl?

Per schooltype en voor de verschillende vakken vind je verschillende soorten ondersteuning:

  • De syllabus van het schoolvak is omgezet in begrijpelijke taal zodat duidelijk is wat je moet weten en kunnen voor het centraal examen. Ook vind je hier een handige checklist met de onderwerpen van het eindexamenvak.
  • De oefenexamens en uitwerkingen per vak verwijzen vooral naar het examenkompas van Cito. Ook vind je verwijzingen naar de examens van 2015 tot en met 2019.
  • In de video’s vind je uitleg van de domeinen en subdomeinen van het examenvak.

Wie doet mee aan Leren voor het examen?

Het LAKS adviseert over de inhoud en hoe de website eruit moet zien. Cito helpt als expert met onder andere het examenkompas en heeft voor alle examens van 2015 tot en met 2019 gezorgd om mee te oefenen. Docenten van FvOv en Platform VVVO geven informatie over de examenvakken. Kennisnet en Wikiwijs zorgen voor de website, de teksten en het projectmanagement.